ASKİ, Sarıçam Deresi’nde biriken atıkları temizledi

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Sarıçam Deresi’nde uzun süredir biriken atıkları temizleyerek su akışını rahatlattı, kötü koku ve sinek oluşumunun önüne geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Sarıçam Deresi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması yürüttü. Derede biriken atıklar iş makineleri ve personel tarafından temizlenirken, derenin su akışının normale dönmesi sağlandı. Yapılan çalışma, özellikle yaz aylarında artan kötü koku ve sivrisinek sorununa karşı önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Atakent Mahalle Muhtarı Mukaddes Tuğba Araç, temizlik sırasında yaptığı açıklamada mahalle sakinlerinin bilinçli davranmasının önemine dikkat çekti. Araç, “Bugün ASKİ ekiplerimiz derenin temizliğini yapıyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Mahalle sakinlerimizden tek bir ricam var. Derenin temizliği önemli, kokudan ve sinekten şikâyet ediyoruz fakat bir o kadar da bizim bilinçli olmamız gerekiyor. Evsel atıklarımızı ve çöplerimizi lütfen dere kenarına ya da dere içine atmayalım. Bu mahalle hepimizin.” dedi.

ASKİ yetkilileri, dere temizliği çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

GÜNDEM Haberleri

Yumurtalık’ta Kimya İhtisas OSB süreci için önemli buluşma
Adana’da Halil Nacar sevinci
Adana’da evde bakım hizmetinden faydalanan ailelere eğitim
Uzmanından siber dolandırıcılık uyarısı: "İşlem acil diyorlarsa dikkat"
Uzmanından yaylacılara uyarı: "Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın"