ASKİ, Sarıçam Deresi’nde biriken atıkları temizledi

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Sarıçam Deresi’nde uzun süredir biriken atıkları temizleyerek su akışını rahatlattı, kötü koku ve sinek oluşumunun önüne geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Sarıçam Deresi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması yürüttü. Derede biriken atıklar iş makineleri ve personel tarafından temizlenirken, derenin su akışının normale dönmesi sağlandı. Yapılan çalışma, özellikle yaz aylarında artan kötü koku ve sivrisinek sorununa karşı önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Atakent Mahalle Muhtarı Mukaddes Tuğba Araç, temizlik sırasında yaptığı açıklamada mahalle sakinlerinin bilinçli davranmasının önemine dikkat çekti. Araç, “Bugün ASKİ ekiplerimiz derenin temizliğini yapıyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Mahalle sakinlerimizden tek bir ricam var. Derenin temizliği önemli, kokudan ve sinekten şikâyet ediyoruz fakat bir o kadar da bizim bilinçli olmamız gerekiyor. Evsel atıklarımızı ve çöplerimizi lütfen dere kenarına ya da dere içine atmayalım. Bu mahalle hepimizin.” dedi.

ASKİ yetkilileri, dere temizliği çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

GÜNDEM Haberleri

Varda Köprüsü'nde cinsel organı kesilerek darp edilen kişi hayatını kaybetti
Çukurova Üniversitesi’nde ÜNİFEST heyecanı başladı
Camide fenalaşan vatandaşı imamın müdahalesi hayata döndürdü
Soma Faciası’nda hayatını kaybeden 301 madenci Adana’da anıldı
Akyatan Sahili’nde uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi