Av sezonu, Karataş'ta böyle açıldı

Adana’nın Karataş ilçesinde düzenlenen törenle su ürünleri av sezonu açıldı. Balıkçılar denize açılırken, Vali Yavuz Selim Köşger sezonun bereketli geçmesini diledi.

Adana’nın Karataş ilçesinde su ürünleri av sezonu, balıkçı barınağında düzenlenen törenle start aldı. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Köşger, Akdeniz’de av sezonunun 15 gün geç başladığını belirterek, “Doğaya saygı, balıkların üremesine müsaade etmek açısından önemli. Geç olsun, güç olmasın. Geç olsa da berekete engel değil” dedi. Karataş’ın Türkiye’nin en büyük balıkçı filosuna sahip olduğunu vurgulayan Köşger, 233 tekneyle Akdeniz’e açılacak balıkçıların bol ve bereketli bir sezon geçireceğini söyledi.

Köşger, ilçeye kurulacak Karataş Tarıma Dayalı Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ve karides ile mavi yengeç gibi ürünlerin işlenip ihracat edileceğini ifade etti.

Törenin ardından Vali Köşger ve beraberindekiler, Karataş Limanı’ndan denize açılarak balıkçılara “Vira Bismillah” dedi ve sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan'dan CHP'li Metin Sevtekin'e tepki
Serinevler Atletizm Pisti uluslararası standartlara taşınıyor
Milliyet yazarı Eren Aka’dan Adana Lezzet Festivali’ne övgü: “Plakası gibi yemekleri de 1 numara”
Çukurova Devlet Hastanesi’nde ağaç katline adli ve idari soruşturma
Adana Barosu Başkanlığına yeniden seçilen Av. Volkan Böke mazbatasını aldı