Ayhan Barut:"Özgürlüğü sağlayacağız, ülkemizi ayağa kaldıracağız"

Ayhan Barut, 10 Ocak kutlaması yaparken derinleşen sorunların çözümü için iktidarı göreve çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım Öğretiminin 180'inci yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde iktidarı derinleşen sorunlara karşı çözüm bulunması için harekete geçmeye çağırdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi, üretim ve kalkınma modeliyle ayağa kaldırılacağını belirten Barut, "Şimdi hem basın özgürlüğü hem de tarımsal üretim ve çiftçiler açısından çok iç karartan bir tabloyla karşı karşıya olsak da halkın iktidarında 10 Ocak artık simge olacak" dedi.


"HER SORUNU AŞACAĞIZ"

Türkiye'de Tarım Öğretiminin 180'inci Yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yapan Ayhan Barut, " AKP eliyle darbe vurulan tarımsal üretimi, borca batırılıp bitirilen çiftçileri, sorunlarla boğuşan mesleğimizi ve meslektaşlarımızı, tarımla ilgili yaşanan problemleri görmeyenler aksine daha da büyütüyor. Üretim ve üretici odaklı politikalarla hepsini aşacağız. Demokrasinin güvencesi olarak basın özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldırma, halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın emekçilerinin  yanında durma kararlılığımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

"BAYRAM HAVASINDA KUTLAYACAĞIZ"
 

AKP iktidarının her alanda ülkeye ve halka büyük sorunlar yaşattığını vurgulayan Barut, şunları dile getirdi:

"Ulu Önder Atatürk'ün yolundan hiç sapmadan, AKP iktidarının her türlü yanlış politikalarına, üretime ve üreticiye darbe vuran uygulamalarına, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı bitirmeye yönelik adımlarına karşın mücadelemiz sürüyor. Tarım öğretiminde 180 yıllık tarihsel geçmişe sahip olmak, biz tarımcılar için haklı bir gurur kaynağıdır.

Yaşam sürdükçe tarım da, her dönem olmazsa olmaz bir etkinlik olarak varlığını sürdürecek, tarım bilimiyle tarım teknolojisini toplum yararına çiftçiyle buluşturan biz ziraat mühendisleri bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AKP iktidarı seçilmiş belediye başkanlarını siyasi tutsak olarak zindanlara atarken aynı baskı düzenini basın ve ifade özgürlüğünü yok etmek için de sürdürmeye çalışıyor.

Halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın emekçilerinin yanında olacağız. 10 Ocak tarihi hem tarım ve sektörün tüm paydaşları ile ülkemizin kalkınması için, hem de demokrasinin korunup yaşatılması için halkın iktidarında simge bir gün olacaktır. O vakit geldiğinde adına yaraşır şekilde bayram havasında kutlayacağız."

YAŞAM Haberleri

İslam milletinin Allah'a en büyük görevi bu olsa gerek...
Ünlülere Uyuşturucu Operasyonunda Yeni Dalga! Survivor'dan Elenen İlk Yarışmacı da Gözaltında
5 ay süre verildi. Ruhsatlar iptal edilecek
Adana’dan Silivri’ye!
On binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak