Bakan Kacır: “Ceyhan, entegre kimya sanayi yatırımların yeni adresi olacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlığının TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Adana Ceyhan’ın önümüzdeki dönemde kimya sanayii yatırımları açısından stratejik bir merkez haline geleceğini söyledi.

Kimya sektöründe son 23 yılda önemli bir ivme yakalandığını belirten Bakan Kacır, ihracatın 2,7 milyar dolardan 31 milyar dolara yükseldiğini vurguladı. Bakan Kacır, özellikle ara malı ve hammadde üretimine yönelik büyük ölçekli projeleri desteklediklerini dile getirerek, son 10 yılda verilen teşviklerle 19 milyar dolarlık yatırımın önünün açıldığını ifade etti.

Ceyhan’ın bu süreçte kritik bir rol üstleneceğini belirten Kacır, “Adana Ceyhan’daki Endüstri Bölgelerinin önümüzdeki dönemde entegre kimya sanayii yatırımlarının adresi olmasını sağlayacağız.” dedi.

İlaç ve biyoteknoloji alanındaki gelişmelere de değinen Bakan Kacır, Türkiye’de kullanılan ilaçlarda değer bazında yüzde 57, kutu bazında yüzde 92 yerli üretim payına ulaşıldığını hatırlattı. Bu kapsamda 13 biyoteknolojik üretim tesisinin kurulduğunu belirten Kacır, ileri tedavi yöntemleri ve biyoteknolojik ilaçlarda Ar-Ge çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Yüksek teknolojili tıbbi cihazlara ilişkin planlarını da paylaşan Kacır, kamu alımlarının daha etkili bir mekanizmaya dönüştürülerek bu alanda Türkiye’nin yetkinliğinin artırılacağını kaydetti.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valiliği’nden kuvvetli yağış uyarısı
Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor
Sağanak yağmurda kaldırım kayboldu, vatandaş hastane duvarından yürüdü