Bakım Yurdu Caddesi’nde altyapı çalışması başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, sık sık arızalanarak su kesintilerine yol açan Bakım Yurdu Caddesi’ndeki içme suyu hattını 27 Temmuz’dan itibaren daha dayanıklı borularla yenileyecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Bakım Yurdu Caddesi’nde kullanım ömrünü tamamlamaya başlayan içme suyu hattında kapsamlı yenileme çalışması başlatacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mevcut CTP borularda son dönemde artan arızalar çevredeki mahallelerde su kesintilerine neden oldu. Sorunun kalıcı olarak giderilmesi amacıyla hattın tamamen değiştirilmesine karar verildi.

27 Temmuz 2026 Pazartesi günü başlayacak çalışma kapsamında mevcut borular sökülerek yerine yüksek basınca ve dış etkenlere karşı daha dayanıklı düktil dökme demir borular döşenecek. Yeni sistemle boru patlaklarının ve buna bağlı su kesintilerinin azaltılması hedefleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgedeki içme suyu dağıtım sisteminin daha güvenli ve uzun ömürlü hale gelmesi, olası arızalara müdahale süresinin de kısalması bekleniyor.

Yenileme süresince bölgede geçici su kesintileri ile trafik akışında aksamalar yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşlardan çalışma alanındaki uyarı ve yönlendirmelere dikkat etmeleri istendi.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan’da kamyonet tıra arkadan çarptı: 2 kişi hayatını kaybetti
Kozan’da yeniden alevlenen orman yangını kontrol altına alındı
Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş: “Karataş’ın eşsiz manzarasını Seyir Terasımızdan izlemeye bekliyoruz”
Adana’ya gelen öğrenciler otogarda karşılanıp yurtlarına ulaştırılıyor
Adana’da öğrenciler için “Yeni Evim Güvenli Yurdum” uygulaması