Balcalı hastanesi kan merkezinde kan bulunamıyor

Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'nde hastalara gerekli olan kanın temini konusunda sorunlar yaşandığı öğrenildi.

Adana'nın en büyük hastanelerinden birisi olan Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Balcalı Hastanesi'nde kan krizi yaşanıyor.

AMELİYATLAR İÇİN GEREKLİ KAN TEMİN EDİLEMİYOR
Adana ve çevre illerden çok sayıda hastanın derdine derman aradığı, yetiştirdiği bilim insanları ile tıp alanında Adana'nın gururu olan Balcalı Hastanesi'nde son günlerde kan ihtiyacına çözüm üretilemiyor. Hastaların tedavi ve ameliyat süreçlerinde ihtiyaç olan kan üniteleri Balcalı Hastanesi Kan Merkezi tarafından karşılanamadığı konuşuluyor. İddialara göre kan merkezi yetkilileri yeterli kan bağışı ve gönüllü donör temininde problemler yaşandığını söylüyor. Hasta yakınlarından alınan bilgilerde ise, kan merkezi çalışanları, hasta yakınlarını 'kan yok' diyerek Kızılay'a yönlendiriyor.

KIZILAY ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR MU?
Balcalı Hastanesi Kan Merkezi çalışanlarının Kızılay'a yönlendirdiği hasta yakınları ihtiyaçlarına Kızılay'da da çözüm bulamadıklarını belirtiyor. Oysa ki Kızılay tarafından basına servis edilen haber bültenlerine bakıldığında Kızılay'da sürekli düzenlenen etkinlik ve duyurularla kan bağışı bilincinin oluştuğu ve kan bağışlarının yapıldığı görülüyor.

HASTA YAKINLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR
Hastalar açısından hayati önem taşıyan kan ihtiyacına Kızılay'dan da cevap alamayan hasta yakınları ile Balcalı Hastanesi Kan Merkezi yetkilileri arasında zaman zaman büyük tartışmalar yaşandığı, yaşanılan bu tartışmalara hastane güvenliğinin müdahale ettiği gelen bilgiler arasında.

Çaresiz kan bekleyen hasta yakınları, kan ihtiyaçlarına çözüm üretilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

GÜNDEM Haberleri

Bulut’tan Adana’da net mesaj: Komisyonda var gücümüzle yer almaya devam edeceğiz
Özgür-Der Adana’da Gazze gündemi: “Gazze ümmete unuttuğu değerleri hatırlattı”
AOSB Seçimlerinde iki liste yarışacak: İsrafil Uçurum’un listesi belli oldu
Yüreğir’de taşlı saldırı: Evlerin camlarını kırdı
Yüreğir Devlet Hastanesi’nde GES hamlesi: Enerji giderlerinde yüzde 25 tasarruf