“Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesidir”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’dan 24 Temmuz açıklaması:

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Bilal Uludağ,  basın yayın organlarının toplumun haber alma ihtiyacını karşılaması noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesi konumundadır.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, yayınladığı mesajında, basının çağdaş demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna da değinerek şu görüşlere yer verdi:

“Yazılı ve görsel basın kamuoyuna tarafsız doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek toplumu aydınlatmaya devam etmektedir. Basın yayın çalışanları ise kurumlarının isimsiz kahramanlarıdır. Aynı zamanda ülkelerin gelişiminde önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi önemli işlevleri de bulunmaktadır. Basının meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla çalışmalarının devamını dileyerek, her zaman özgür ve sansürsüz bir ortamda görevlerini yapmalarını temenni ediyorum.” 

GÜNDEM Haberleri

Bilim insanı uyardı: "Pozantı’dan Adana’ya inen fay uzun süredir suskun"
Adana Valiliği’nden kuvvetli yağış uyarısı
Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor