Başkan Şirinkaya’dan hayvancılık tepkisi: “Canlı hayvan ithalatı kabul edilemez”

Anahtar Parti Karaisalı İlçe Başkanı Hüseyin Şirinkaya, Türkiye’de yaklaşık 14 yıldır süren canlı hayvan ithalatını eleştirerek, hayvancılık politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Anahtar Parti Karaisalı İlçe Başkanı Hüseyin Şirinkaya, Türkiye’de uzun süredir devam eden canlı hayvan ithalatına sert tepki gösterdi. Köyleri, meraları ve yaylalarıyla hayvancılığa son derece elverişli bir coğrafyaya sahip olunmasına rağmen ithalata bağımlı hale gelinmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Şirinkaya, mevcut tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

Türkiye’nin doğal potansiyeline rağmen hayvancılığın gerilediğini ifade eden Şirinkaya, yaklaşık 14 yıldır yabancı ülkelerden canlı hayvan ithal edilmesinin ciddi bir çelişki olduğunu söyledi. “Bu kadar geniş mera alanlarına ve üretim imkanlarına sahip bir ülkede hayvancılığın bu noktaya gelmesi sorgulanmalıdır” dedi.

Üretici sayısının her geçen yıl azaldığına dikkat çeken Şirinkaya, üreticinin yeterince desteklenmediğini savundu. “Hayvancılığı neden geliştiremedik, üreticiyi neden küstürdük? Bu gidişata kim dur diyecek?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Karaisalı genelinde köy ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Şirinkaya, vatandaşlarla tarım, hayvancılık, altyapı sorunları ve gençlerin istihdamı üzerine istişareler yaptıklarını kaydetti. Sahadan gelen taleplerin siyaset anlayışlarının temelini oluşturduğunu ifade eden Şirinkaya, çözümün halkın içinde yapılan siyasetten geçtiğini vurguladı.

Şirinkaya, “Bizim siyaset anlayışımızda kapalı kapılar ardında değil, köy kahvelerinde, vatandaşın yanında olmak var. Sorunları yerinde dinlemeden çözüm üretilemez” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Bali’de kaza geçiren genç ambulans uçakla Adana’ya getirildi
Ceyhan’da gazeteciye çirkin saldırı
Güngör Geçer duyurdu: D-400 kavşağında sona gelindi
Adana’da iki aracın çarptığı 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Adana’da traktörün altında kalan tarım işçisi hayatını kaybetti