Adana’nın kalbi sayılan, en büyük ilçesi Seyhan’ın başkan koltuğuna vekaleten oturan Hasibe Akkan, sosyal medyada adeta “görünmez” durumda. Yerel siyasette dikkat çeken Akkan, dijital dünyada ilginç bir tablo ortaya koyuyor.
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in yerine geçici olarak görev alan Akkan’ın sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayıları oldukça düşük. Oysa ki koltuğu, yaklaşık 800 bin nüfusa sahip bir ilçeyi temsil ediyor. Akkan’ın en çok rağbet edilen X Platformunda takipçi sayısı 10, bir diğer sosyal medya uygulaması olan İnstagram’da ise 2243 takipçiye sahip. Adana’nın en küçük ilçesi olan yaklaşık 14 bin nüfuslu Saimbeyli İlçesi'nin Belediye Başkanı Mahmut Dal'ın ise X’de 704, İnstagram’da 3037 takipçisi bulunuyor.
Akkan, Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip ilçelerinden birinin başkanvekili olmasına rağmen, dijital mecralarda bu kadar pasif olması, vatandaşla iletişim kurmanın yegane yolu olan sosyal medyanın etkin değerlendirilemediğini ve Seyhanlılarla, başkanvekili arasında bir iletişimsizlik olduğunu düşündürüyor.