Başkentteki Adanalılar Aladağ’da buluştu!

Başkentteki Adanalılar Aladağ’da buluştu!

Başkentteki Adanalıların Dernek ve Platform olarak elbirliğiyle gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerinin bu ayki durağı Aladağ oldu. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın onur konuğu  olarak teşrif ettiği ziyaretin ev sahipliğini Aladağ belediye Başkanı Mustafa Akgedik üstlendi. Aladağ Kaymakamı ve Cumhuriyet Başsavcısının da iştirak ettiği yemekli programda Aladağ konuşuldu.

Ankara’daki üst düzey görevlerde bulunan Adanalılar, Ankara’da her ay gerçekleştirdikleri aylık buluşmaları ilçeler buluşmasına çevirdiler. “Adana’nın Ankara’daki gücü olmak adına artık harekete geçiyoruz” mottosuyla geçtiğimiz Ağustos ayında Pozantı Belemedik’te başlayan ilçe programlarının devamı Aladağ’da gerçekleşti. Adana’dan Bölge Müdürleri ve il Müdürlerinin de iştirak ettiği programın sürprizini Erzincan’lı Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın, “Bu güzel insanlarla gün boyu beraber olmaktan dolayı son derece mutlu oldum. Aladağ’ın muhteşem doğası, sıcak  kanlı insanları beni çok etkiledi. Anadolu’nun yaşayan en doğal halini burada gördüm. Eğer Adanalılar olarak kabul ederseniz “Fahri hemşehriniz” olmaktan mutlu olurum” teklifi oldu. Bakan Demirtaş’ın sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

“Amacımız; Ankara-Adana Arasında bağı güçlendirmek”

Aladağ Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen yemekli toplantıda açılış konuşmasını Başkent Adanalılar Platform Başkanı Fatih Bayhan yaptı. Bayhan, “Yıllardır Ankara’da “Adana Lobisi” olmalı özlemi var. Bu artık bir hayal olmaktan çıkmalıdır. Bu nedenle lobi mantığı çerçevesinde hareket etmek amacıyla evvela Adanalı üst düzey Bürokratlarla bir araya geldik. Bu verimli toplantı yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Pandemi şartları biraz kesintiye uğratmış olsa da, geçtiğimiz ay’ın buluşmasını Adana İlçelerinde yapma kararı aldık ve yayla sezonu olduğu için Pozantı’dan başladık. Pozantı Belediye Başkanımızın ev sahipliğinde gerçekleşen program oldukça verimliydi. Bu kez buluşmanın Eylül durağında adresimiz Aladağ oldu, dedi. Bayhan, “Amacımız Ankara’da yaşayan Adanalıların doğup büyüdüğü şehirle irtibatını güçlendirmek, şehrin Ankara’da bir irtibat noktası haline gelmektir, dedi. Toplantının bu ay Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın “onur konuğu” olduğuna dikkat çeken Fatih Bayhan, “Değerli ağabeyimiz, kıymetli Bakanımız bizleri kırmadı. Bir yandan yangın nedeniyle yürüyen çalışmaları bizzat yerinde gördü, Aladağlılarla bir araya geldi, bir yandan da Adanalılar buluşmamızda bizi yalnız bırakmadı. İnşallah bu saatten sonra hem Platform, hemde Adanalılar Derneği olarak kendisini “Fahri Adanalı” ilan ediyoruz, dedi. 

“Ankara’daki Adanalıların yeni adresi”

Programın ikinci konuşmasını Adanalılar Derneği Başkanı Yunus Sakarya yaptı. Sakarya’da yaptığı konuşmada Ankara’daki Adanalılarla ilgili çalışmaların son aylarda hızlandığına dikkat çekerek, “El birliği yaparak yeni bir adrese taşındık. Artık faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Okullar açıldı, gençlik birimimiz Ankara’ya okumaya gelen gençlerimize sahip çıkan faaliyetlerine yeniden başlıyor. Adanalılar Derneği, yeni bir hizmet dönemine giriyor. İlçelere kaydırdığımız bu toplantıya ev sahipliği yapan Aladağ Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah her ay bir ilçemizde bu buluşmaları sürdüreceğiz, bir yandan İlçemizin Ankara’da devam eden işlerine katkı vermeyi, bir yandan siyaset üstü bir müessese olarak Adanalılık üst kimliğinde şehre hizmet etmeyi hedefliyoruz, dedi. Adanalıların yıllarca “Ankara’da Lobimiz neden yok” serzenişine de dikkat çeken Sakarya, “El birliği yapmalıyız, lobi faaliyeti güç birliğiyle oluşur, dedi.

Başkan Akgedik; “Ev sahipliği yapmaktan mutlu olduk”

Toplantıda ev sahibi olarak bir konuşma yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’te, “Ankara’daki Adanalı hemşerilerimizle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Bugün burada Bakan Yardımcımız Mücahit Demirtaş ile birlikte Aladağ’ın devlet yardımlarını, hizmetlerini de konuşma fırsatı bulduk. Bu değerli buluşma Aladağ ve Adana için kıymetli bir girişimdir, dedi.

Kaymakam Çırak, “Aladağ’da Yeni bir Adana görünüyor!”

Programın diğer ev sahibi olan Aladağ Kaymakamı Berker ÇIRAK, ilçeye birkaç gün önce atandığını ifade ederek, göreve başlar başlamaz böyle güzel bir etkinlikte bir araya gelmekten dolayı mutlu oldum. Aladağ’ın yüksek tepelerinde yeni ve farklı bir Adana görünüyor, bunu bir değer olarak inşallah hizmetlerle artırmaya çalışacağız, dedi.

 

Bakan Demirtaş, “Kabule ederseniz Fahri Adanalı olmaktan mutlu olurum!

Programın onur konuğu olan Çevre ve Şehircilik bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ta konuşmasında Aladağ’a bu ikinci gelişi olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz ay yangın acısı nedeniyle gelmiştim. O gün acımız tazeydi, ama devletimizin şefkat eli vatandaşımızın zarar gören tüm noktalarına dokunmaya çalıştı. Bugün bir ay sonra yeniden gelerek acının telafi edileceği çalışmaları yerinde görme fırsatım oldu. Devletimiz her daim güçlüdür, asla yalnız değilsiniz. İnşallah bu yangın ve sel felaketi ile ülkemizin tüm acılarını el birliği içinde beraberce saracağız, dedi. Bakan Demirtaş, “Murat Kurum Bakanımız aylardır makamına uğramadı. Sürekli arazide çalışmaların bizzat başındaydı. Bizlerde sahadan pek çıkmadık, inşallah en kısa zamanda buradaki acıların telafisiyle ilgili devletimizin üzerine düşen hizmetler yapılarak ve biz bir daha geleceğiz, evi yananların evleri, hayvanı zarar görenlerin hayvanları, bağı bahçesi zarar görenlerin bahçesi teslim edilecek, dedi. Aladağ’da Anadolu’nun saf ve temiz halini görmekten dolayı memnuniyetini ifade eden Demirtaş, “Devletine sadık, gözü gönlü zengin bir Aladağ gördüm. Bugün Belediye Başkanımızın yaptığı sunum ve öncesinde Başkan’ın Çardağı mekanında gördüğüm manzara gerçekten etkileyici. Burası, kentin yeni yüzü olacak kadar güçlü bir derinliğe sahip. Eğer kabule derseniz bendenizde “Fahri Adanalı” olarak bu çalışmalarınıza Ankara’da katkı vermek isterim, dedi. Bakan Demirtaş’ın sözleri alkışlarla karşılandı.

Toplantı, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’in yaptığı “Aladağ” sunumu ile sona erdi.

 

 

YAŞAM Haberleri

Kozan’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı
20 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi yolda yürürken yakalandı
Yer yarıldı, kamyon içerisine düştü
Son Dakika: Adana’da yaşlı kadının ölümüne neden olan şoför tutuklandı