Başkent’teki Adanalılar tek çatı altında birleşti: Adana Vakfı

Başkent’te yaşayan Adanalılar, yıllardır süren dayanışma sürecini resmî bir yapıya taşıyarak çalışmalarını Adana Vakfı adı altında birleştirdi.

Başkent’te yaşayan Adanalılar, uzun yıllara dayanan dayanışma sürecini tek bir kurumsal çatı altında topladı. Daha önce “Başkent Adanalılar Platformu” adıyla sürdürülen çalışmalar, bundan böyle “Adana Vakfı” adıyla devam edecek.

Yaklaşık dokuz yıl önce bir grup sorumluluk sahibi hemşerinin bir araya gelerek başlattığı buluşmalar; önce bir muhabbet halkasına, ardından bir iletişim grubuna ve sonrasında “Başkent Adanalılar Platformu” adıyla anılan güçlü bir sosyal yapıya dönüştü. Bu yapı, yıllar içinde çok sayıda hemşeri buluşmasına, sosyal faaliyete ve dayanışma çalışmasına ev sahipliği yaparak, Ankara’daki Adanalıların varlığını ve sesini görünür kıldı.

Gönül birliği olarak başlayan bu süreç, artık “Adana Vakfı” ismiyle hukuki ve resmî bir statü kazanmış oldu. Alınan yeni kararla birlikte, platform ve vakıf ayrımı sona erdirilerek tüm çalışmaların tek isim ve tek yapı altında sürdürülmesi kararlaştırıldı. Buna göre bugüne kadar “Başkent Adana Platformu” adıyla yürütülen tüm faaliyetler, bundan sonra “Adana Vakfı” çatısı altında gerçekleştirilecek. Aynı şekilde iletişim gruplarının adı da “Adana Vakfı” olarak güncellenecek.

Adana Vakfı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Fatih Bayhan, sürecin bir isim değişikliğinden ibaret olmadığını belirterek, “Bu adım, yıllardır verilen emeğin, kurulan dostluğun ve büyüyen dayanışmanın doğal sonucudur. Amacımız, Başkent’teki Adanalıların sesini daha gür çıkarmak, hemşerilik bağlarını daha sağlam hale getirmek ve bu birlikteliği resmî ve güçlü bir zemin üzerinde geleceğe taşımaktır,” dedi.

Bayhan ayrıca, bugüne kadar destek veren tüm hemşerilere teşekkür ederek, “Adana Vakfı, bir kişinin ya da dar bir grubun değil; Ankara’daki bütün Adanalıların ortak iradesi, ortak umudu ve ortak evidir,” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde Adana Vakfı, Başkent’teki Adanalıların sosyal, kültürel ve dayanışma faaliyetlerini tek çatı altında yürüterek, Çukurova’nın bereketini ve Adana’nın sıcaklığını Ankara’nın kalbine taşımayı hedefliyor.

GÜNDEM Haberleri

Adanalı eski futbolcu Ümit Karan uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı
Adana’daki düğün salonu cinayeti davasında savcı, sanık için müebbet istedi
Adana’da kardeşini kavgadan ayırmak isterken öldüren sanığa 33 yıl 11 ay hapis cezası
Denizli Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger Adana’dan uğurlandı
Umut Sahnesi’nin “Yalancı” oyunu Çukurova Kitap Fuarı’nda engellendi