Bekçilerin gündüz görevi sonlandırıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, çarşı ve mahalle bekçileri ile ilgili düzenlemeleri genelgeyle duyurdu.

Buna göre Çarşı ve Mahalle Bekçileri, bundan böyle gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak.

Açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden geldi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre çarşı ve mahalle bekçilerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları "gündüz çalışma olurları" sonlandırıldı. Böylece çarşı ve mahalle bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak. 

Genelgede, "Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir. Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.

Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi emri il müdürlüklerine uygulanması üzere gönderildi." ifadelerine yer verildi. 

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ta 4.0 büyüklüğünde deprem
Çukurova GİAD’dan Mustafa Özkan’a hayırlı olsun ziyareti
Haluk Levent ifadesini yarım bıraktı, susma hakkını kullandı: 'Süleyman Soylu'nun adı tutanağa geçirilmedi'
Kozan’da tarım ekiplerinden sahada yoğun denetim
Vali Yavuz Muay Thai heyetini kabul etti