Belediye Başkanı tutuklandı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden, Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de arasında olduğu 3 kişi tutuklandı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Çanakkale Adliyesine getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan Çetin ve diğer 5 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

‘İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri’ ve ‘Müteahhitlerden rüşvet aldıkları’ iddia edilen Belediye Başkanı Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. tutuklandı. E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 31 Ocak’ta Gökçeada’da bazı adreslere düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı.

GÜNDEM Haberleri

Şimşek ile Uludağ Karaisalı’da buluştu: Gündem ortak projeler
Güngör Geçer’den Emrah Kozay açıklaması: “Adil ve şeffaf bir süreç işletilmeli”
Adana’nın hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor: Bakan Uraloğlu’ndan açıklama
Kozan’da polis denetimi: 4 hükümlü yakalandı, 41 araç trafikten menedildi
Vali Mustafa Yavuz, “Bilim Kapını Çalıyor” projesini duyurdu