CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, Adana’nın ulaşım altyapısındaki eksiklikleri Meclis gündemine taşıdı. Özellikle Kozan-Kadirli-Ceyhan güzergâhında yer alan Mercimek mevkiindeki yol çalışmalarının 2014 yılından bu yana tamamlanmamasına sert tepki gösteren Bilici, bölgede yaşanan kazalar ve mağduriyetlere dikkat çekti.
Bölgedeki yol durumunun artık bir ulaşım hizmeti olmaktan çıktığını ifade eden Bilici, geçtiğimiz hafta yaşanan yeni bir kazayı hatırlatarak, sorunun aciliyetine vurgu yaptı. Bilici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“2014’ten beri bitmeyen yol, yenilenen kaza haberleri ve bitmek bilmeyen mağduriyet... Kozan-Kadirli-Ceyhan yolunun Mercimek mevkisi artık bir ulaşım güzergâhı değil, adeta bir can pazarı haline geldi. Geçen hafta yine aynı noktada bir kaza daha yaşandı. İnsan hayatını doğrudan etkileyen bu aksaklıklar artık tahammül sınırlarını aştı.”
Adana ve Ceyhan’ın gelişiminin bu tür altyapı eksiklikleri nedeniyle sekteye uğradığını belirten Bilici, yetkililere seslenerek ihmalin nedenlerini sorguladı. Bilici, “Adana’nın ve Ceyhan’ın bu denli ihmal edilmesinin, hizmetten geri bırakılmasının sebebi nedir? Bu güzergâhın bir an önce tamamlanarak daha fazla can kaybının yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması şarttır” ifadelerini kullandı.