Birden fazla evi olanlara 'Katlamalı Emlak Vergisi' geliyor!

Hükümetin Meclis’e sunmaya hazırlandığı katlamalı emlak vergisi uygulaması, ikinci ve sonraki konutlar için vergi oranlarını artıracak ve Adana’daki çok sayıda ev sahibi vatandaşları etkileyecek.

Türkiye genelinde birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir vergi düzenlemesi gündemde. Hükümet, sahip olunan ikinci ve sonraki konutlar için vergi oranlarının aşamalı olarak artırılacağı katlamalı emlak vergisi uygulamasını Meclis’e sunmaya hazırlanıyor.

Düzenleme, Adana’da kıyıda yazlık veya köy evi olanları da kapsayacak. Uzmanlar, özellikle şehir merkezindeki ve sahil bölgelerindeki ikinci ve üçüncü konut sahiplerinin ek yük altına gireceğini belirtiyor.

Reform paketinin yeni yasama dönemiyle birlikte Ekim ayında Meclis’e sunulması bekleniyor. Adana’da vatandaşlar ve yatırımcılar, söz konusu düzenlemenin bütçelerine etkilerini yakından takip ediyor. Ekonomi yönetimi, daha önce yurt dışı çıkış harcını artırarak vergi gelirlerini yükseltmiş, katlamalı emlak vergisi ile de tahsilatın artırılması hedefleniyor.

Bazı Adanalı ev sahipleri, “İkinci ve üçüncü evlerimiz için vergi oranlarının artması, ekonomik yükümüzü ciddi şekilde artıracak. Düzenlemenin detaylarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor
Sağanak yağmurda kaldırım kayboldu, vatandaş hastane duvarından yürüdü
Sağanak yağmurda servis aracı suya gömüldü, yolcular merdivenle kurtarıldı