Büyükşehirden Babalar ve Çocuklar Mutfakta Atölyesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca; Babalar ve Çocuklar Mutfakta Atölyesi düzenlendi.

Atölye çalışması; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Merkez Gündüz Bakımevi'nde eğitim gören 13 öğrenci ve babalarının katılımı ile bir alışveriş merkezinde yapıldı.

Mutfak atölyesi, erkeklerin ve erkek çocuklarının toplumsal cinsiyet eşitliğine katılımını sağlama yönünde farkındalık sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca atölye ile erkeklerin ve babaların, bakım hizmetleri, nasıl sorumluluk alacakları ile ilgili keyifli zaman geçirmeleri sağlandı.

Atölyede çocuklar, babalarıyla birlikte şeker hamurundan kurabiye ve süslemeler yaparak keyifli vakit geçirdiler. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı "çocuk ihmal ve istismar bilgilendirme broşürleri" dağıtılarak, çocuğa yönelik ihmal ve istismar durumunda başvuru yapılabilecek merkezler ve iletişim numaraları hakkında bilgilendirme yapıldı. Babalar ve çocukların birlikte daha çok zaman geçirmesine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan benzer etkinlikler, çeşitlendirerek devam ettirilecek.

GÜNDEM Haberleri

Kızıldağ Yaylası’nda 500 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü
Belediye başkanlarından Vali Mustafa Yavuz’a hayırlı olsun ziyareti
Aytül Uzan: " Yesil Deniz, Gençlerin Dikkatini Kendilerine Döndüren  Yolculuktur ”
Bekir Sıtkı Özer, yıkılacak olan Çukobirlik binasının tarihini yazdı!
Depremzede Tuğba protez bacağıyla yeşil sahalara çıktı