Ceyhan’da Karpuz Festivali için geri sayım başladı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yetiştirilen ve lezzetiyle öne çıkan karpuz için bu yıl üçüncü kez festival düzenlenecek.

Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen “3. Geleneksel Karpuz Tanıtım Festivali”nin programı, Ceyhan Belediye Meclisi’nde görüşülerek onaylandı.

Tarihler Netleşti

Belediye Meclisi’nde alınan kararla festivalin 9-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. İki gün sürecek etkinliklerle hem yerel üreticinin desteklenmesi hem de Ceyhan karpuzunun daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.

Başkan Yıldız’dan Açıklama

Ceyhan Belediye Başkanı Av. Sevil Aydar Yıldız, festivalin ilçe açısından önemine değinerek, “Ceyhan’ın değerlerini korumak ve tanıtmak önceliğimiz. Aktif Gazeteciler Derneği öncülüğünde düzenlenen bu festivalin ilçemizin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Belediye olarak destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Programda Neler Var?

Festival kapsamında “En İyi Karpuz Yarışması”, halk konserleri, tanıtım stantları ile çocuklara yönelik etkinliklerin yer alması planlanıyor.

Ekonomiye Katkı Hedefi

Üçüncü kez düzenlenecek festivalin, Ceyhan karpuzunun bilinirliğini artırmasının yanı sıra bölge ekonomisine de katkı sağlaması bekleniyor. Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle organize edilen etkinlik, üreticiler tarafından da olumlu karşılanıyor.

SİYASET Haberleri

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut: “Vatandaşın bireysel borcu 7 trilyonu geçti”
Karaisalı heyetinden MHP Adana İl Başkanı Yıldırım’a ziyaret
AK Parti Adana’da il başkanı ataması Temmuz sonuna kaldı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın görevden uzaklaştırma süresi uzatıldı
Müzeyyen Şevkin’den usta öğreticiler için kadro çağrısı