Ceyhan’da tarihi geçmiş ürün operasyonu: Zabıta onlarca ürüne el koydu

Ceyhan’da bir markette son kullanma tarihi geçmiş 111 ürün tespit eden zabıta ekipleri, ürünlere el koyarak imha süreci başlattı; işletmeye 11.812 TL ceza uygulandı.

Ceyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 13 Kasım 2025 tarihinde belediyenin WhatsApp İhbar Hattı’na gelen şikâyet üzerine bir markette denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrolde çok sayıda ürünün son tüketim tarihinin geçmiş olmasına rağmen satışta olduğu belirlendi.

Denetimlerde, market raflarında 35 paket İçim üçgen peynir, 57 paket Süter üçgen peynir, 18 paket Tchibo Türk kahvesi ve 1 kilogramlık 1 adet Sütaş yoğurt olmak üzere toplam 111 ürünün tarihinin yaklaşık 1 ay geçtiği tespit edildi. Mevzuat gereği ürünlere el konuldu ve imha süreci başlatıldı.

Zabıta ekipleri, söz konusu işletmeye Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi kapsamında 11 bin 812 TL idari para cezası uyguladı.

Ceyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü konuya ilişkin açıklamasında,
“Zabıta ekiplerimiz düzenli olarak denetimlerini sürdürürken halkımızdan gelen şikâyetleri de hızlı şekilde değerlendiriyor. Yapılan bir ihbar doğrultusunda, son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen satışa sunulan ürünleri tespit ettik. Başkanımızın önderliğinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak için 7/24 denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da TOKİ sosyal konutları için kura tarihi belli oldu
Seyhan’da sahte para operasyonu: Sanık için 12 yıla kadar hapis istemi
Adana’da kiralık araçlarla uyuşturucu ticareti iddiası: Sanığa 22,5 yıla kadar hapis istemi
Kaymakam Muhammed Tuğrul Bedirhan, Tufanbeyli’de öğrenci yurtlarını denetledi
Adana’da bal kabağı üretimine katma değer: Kursiyerler sertifikalarını aldı