Cezaevlerinde korona tahliyeleri başlayacak mı?

Cezaevlerinde tahliye bekleyen mahkumlar ve ailelerini sevindirecek haber

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan AK Parti kurmayları, cezaevleri ile ilgili gelen talepleri görüşmek için toplandı.

Kucuksaat.com'un Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre, toplantıda toplumsal talebi karşılamak için yeni bir çalışma yapılması öğrenildi. Toplumsal mutabakat adına muhalefet partileriyle de uzlaşılacak bir formülle konu TBMM'de gündeme getirilecek. Belirli suçların hariç tutulacağı çalışmanın kısa sürede çözülmesi amaçlanıyor. Bu karar ile cezaevlerinin boşaltılması hedefleniyor.

Çalışmanın hayata geçmesiyle önümüzdeki hafta tahliyelerin başlaması bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle salgının ülkemizde tespit edilmesi sonrasında sosyal medyada siyasi parti temsilcileri, aktivistler ve sosyal medya kullanıcıları cezaevlerinde yaşanması muhtemel toplu ölümleri gündeme getirmişti.

SİYASET Haberleri

CHP Adana İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Barış masasını kuracak lider Erdoğan'dır"
Eroğlu: "Bayramlar birlik ve dayanışmayı güçlendirir"
Zeydan Karalar'dan çarpıcı açıklamalar: "Adana 4 milyar TL kaybetti"
Şevkin: Savaşlar son bulsun, kadınlar ve çocuklar ölmesin