CHP Adana Milletvekili Bulut: “Sürece toplumun tüm kesimleri dahil edilmeli” 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada, barış sürecinde toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sözcü TV ekranlarında katıldığı programda, Meclis’te kurulan komisyona dair değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Bulut, “Velev ki biz girmedik, o komisyon yine kurulacak, yine kararlar alınacak. Komisyonun ilk kurulma şekline bakalım; kapalı toplantı olacak, basına kapalı olacak. Biz de yokuz. O toplantıda alınan kararlar genel kurula gelecek ve o kararlar çıkacak” dedi. 

Kararların yalnızca iktidar ve destek veren partileri değil, toplumun tüm kesimlerini etkileyeceğini belirten Bulut, “Herkesin çocuğu etkilenecek. O nedenle burada yapılacak işlere temkinli yaklaşıyoruz. Ancak tümüyle yok sayarsanız, geçmişte olduğu gibi bu meselenin çözülmeyeceğini bilerek kenara çekilirsiniz. Bizim öyle bir bakışımız yok” diye konuştu. 

Milletvekili Bulut, olası bir barış sürecinde toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Şehit anneleri de, Diyarbakır anneleri de, Cumartesi anneleri de, Murat Çalık’ın annesi de… Hiçbirinin gözyaşının farkı yok” ifadelerini kullandı. 

SİYASET Haberleri

Zeydan Karalar’dan Aziz İhsan Aktaş davası kararına tepki: "Bu karar ne hukuka ne vicdana sığar"
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan: “Malazgirt ruhunu Türkiye Yüzyılı’na taşıyoruz”
YENİ Parti Adana Milletvekili Ayhan Barut: “Çiftçiye ‘borç öde’ dayatmasından vazgeçilsin”
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: “Emek tarlada, yüksek fiyat markette!”
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan: “Kan bağışı insan hayatına dokunan en anlamlı iyiliklerden biridir”