CHP Adana seyretmeye devam mı edecek?

İzmir’de CHP’li başkanlarla ‘atamalar’ toplantısı: Hatadan dönmek, erdemdir

Özellikle İzmir bölgesindeki bazı belediyelerde başkanların yaptığı ve atama ve kararlarla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıdan, ‘bundan sonraki süreçte hassasiyet’ kararı çıktı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelerde yapılan 'akraba atamaları'nı bir hata olarak görmüş, bu hatadan ivedilikle vazgeçilmesi gerektiğini kurumsal bir dille kamuoyuna beyan etmişlerdi. Konu ile ilgili çalışma yapan CHP, TBMM Başkanlığı'na 'Siyasi Etik Yasası' kanun teklifi de sundu.

'Akraba atamaları' ile ilgili en fazla konuşulan İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde bir toplantı yapıldı. Hem kamuoyunun hem de Kılıçdaroğlu'nun 'akraba değil liyakat esaslı atama' vurgusuna uymayan, ulusal çapta İzmir'den sonra en çok yer alan Adana'daki CHP'li belediyeler için, CHP Adana Örgütü'nün bir numaraları ismi olan İl Başkanı Mehmet Çelebi'nin de bir 'kriz masası' kurmasının vakti gelmedi mi?

Kılıçdaroğlu'na açıklamalarıyla destek veren 3 büyükşehir belediye başkanı İmamoğlu, Yavaş ve Soyer'e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da destekleyici hamleler yapacak mı?

Yoksa Kılıçdaroğlu'nun 'hak, hukuk, adalet' uğruna Ankara'dan İstanbul'a yürümesiyle başlayan, Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'dan ülke genelindeki büyükşehirlere yayılan CHP rüzgarı, Adana'da 'akraba sevdası' yüzünden tek dönemle sınırlı mı kalacak?

GÜNDEM Haberleri

Çukurova GİAD’da Gıda Güvenliği Zirvesi
ÇUKUROVA SİFED, birlikte iş yapma kültürünü geliştiriyor
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor
Mazlumder Genel Kurul Toplantısını Adana'da Yaptı