CHP, Ceyhan dosyasının açılmasını bekliyor

Ceyhan Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrasında, CHP Genel Merkezi’nin bizzat inisiyatif aldığı, bu nedenle Adana örgütünün genel merkezin talimatı doğrultusunda hareket ettiği öğrenildi.

Ceyhan Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrasında, başkanlığı YSK tarafından düşürülen Kadir Aydar’ın yanı sıra, Meclis üyeleri, Ceyhan Belediyesi başkan yardımcısı, imar müdürü ve Ceyhan Ticaret Odası'nın başkanının gözaltına alınması sonrasında, CHP Genel Merkezi gerek sosyal medyadan gerekse resmi yapılacak açıklamaların bizzat genel merkez tarafından yönetilmesini kararlaştırdı. Bu nedenle Adana örgütünün ve milletvekilleri başta olmak üzere CHP Adana paydaşlarının sessiz kaldığı öğrenildi.

Özellikle Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada 5 Şubat’tan itibaren ilgili kişilerin fiziki ve teknik takibe alındığının belirtilmesi bu kararın alınmasında etkili oldu.

Gözaltı sonrası dosyada bulunan gizlilik kararı nedeniyle iddia ve ithamların neler olduğunun avukatlar tarafından öğrenilememesi, CHP Genel Merkezi’nin tutumunun devamını sağladı.

Gözaltında bulunan şüphelilerin sorgulanmaya başlaması ile birlikte Savcılığın iddia ve delillerinin ortaya çıkacağı ve bu duruma göre bir strateji belirleneceği, gelen bildiler arasında.

GÜNDEM Haberleri

Bahis skandalında 2. dalga! Adana'dan kimler var!
Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı
OTB’de yıl sonuna kadar arsa metrekaresi 200 TL: Vali Köşger’den yatırımcılara çağrı
TTI İzmir Fuarı’nda Adana standına yoğun ilgi
CHP Adana İl Başkanlığı'ndan ‘Adalet Buluşması’ çağrısı