CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Kozan’da partililerle buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Kozan’da partililerle buluştu, yeni üyelere rozet taktı; deprem, ekonomi ve iktidar eleştirileriyle hükümete yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Kozan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, ilçe örgütü ve partililerle bir araya geldi. Ziyarette, Kozan Belediye Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Yoğun katılımın olduğu buluşma, ilçe binası önünde yapılan konuşmalarla adeta mitinge dönüştü.

Kozanlılara hitap eden Burhanettin Bulut, iktidarın toplumla bağının koptuğunu savunarak, “Artık salonlara sığmıyoruz, alanlara sığıyoruz. Bu, iktidar olacağımızın göstergesidir” dedi. 6 Şubat depremlerine de değinen Bulut, deprem bölgesinde yaşanan acıların hâlâ taze olduğunu vurgulayarak, on binlerce can kaybının unutulamayacağını söyledi. Depremin sadece bir doğa olayı olmadığını ifade eden Bulut, yaşanan yıkımı ihmal ve yanlış yönetim ile ilişkilendirdi.

Depremzedelere yönelik uygulamaları sert sözlerle eleştiren Bulut, konut teslim süreçlerinde boş senet imzalatıldığı iddialarını gündeme taşıdı. Afet dönemlerinde vatandaşın borçlandırılamayacağını belirten Bulut, toplanan yardımların ve vergilerin amacına uygun kullanılmadığını savundu. “Devlet tefeci gibi davranamaz” diyen Bulut, afetlerde faizsiz ve koşulsuz destek gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında ekonomi ve sosyal politikaları da eleştiren Bulut, emeklilerin yoksulluğa itildiğini, gelir adaletsizliğinin derinleştiğini söyledi. “Saray halktan koptu” ifadelerini kullanan Bulut, iktidarın artık vatandaşa verecek bir sözü kalmadığını savundu. CHP’nin tarihsel misyonuna atıf yapan Bulut, partilerinin yeniden refahı, kardeşliği ve adaleti tesis edecek kadrolara sahip olduğunu belirtti.

Ziyaret, partililerin yoğun ilgisi ve “umutsuzluk yok, mücadele var” mesajıyla sona erdi.

SİYASET Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Suriye’nin iç bütünlüğü açısından önemli bir eşik geçildi”
Zeydan Karalar: “Dönemin ruhu gereği cezalandırıldım”
MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım: “Malazgirt mazimizdir, Anadolu namusumuzdur”
Zeydan Karalar’dan Aziz İhsan Aktaş davası kararına tepki: "Bu karar ne hukuka ne vicdana sığar"
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan: “Malazgirt ruhunu Türkiye Yüzyılı’na taşıyoruz”