CHP'li Bulut: Tıbbi mümessillerin sertifika sınavı online yapılsın

Bulut, covid-19’dan dolayı tıbbi mümessillerin sertifika sınavının, diğer üniversite sınavları gibi online olarak yapılmasının, bulaşı riskinin de önüne geçileceğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, tıbbi mümessillerin online sınav talebini TBMM’de dile getirdi. 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda tıbbi mümessillerin sorunlarını dile getirdi. Bulut, “2015 yılında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan “Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre; ilaç mümessillerine sertifika alması zorunlu hale getirilmiştir” dedi.

SAĞLIKLARINDAN ENDİŞELENİYORLAR
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin düzenlediği eğitim programına katılan mümessillerin, sınavda başarılı olmak kaydıyla sertifika aldıklarını ve firmalarda ürün tanıtım temsilcisi unvanı ile çalışabildiklerini kaydeden Bulut,   “Farklı illerden Ankara’ya gelecek olan tıbbi mümessiller sınava yine Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde gireceklerdir. Tıbbi mümessiller yol, konaklama masrafının yanında, sağlıklarıyla ilgili de endişe içindedir” ifadelerini kullandı. 


SINAV, ONLINE YAPILSIN
CHP’li Bulut, Covid-19’dan dolayı sınavın, diğer üniversite sınavları gibi online olarak yapılmasının, bulaşı riskinin de önüne geçmesi açısından yerinde olacağının altını çizdi.

SİYASET Haberleri

Yeni Parti Yüreğir’de kurucu ilçe başkanı belli oldu: Göreve İsmet Yüksel getirildi
Ali Demirçalı’dan Tarık Özünal’a sert tepki: “23 Nisan’da koltuğu Tarık Özünal’a bırakmak yerinde olacaktır”
AK Parti Sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik’ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’na İsrail tepkisi
“Çerçeve yasa” kararı sonrası Sezai Şimşek istifa etti: “Bu karar vicdani bir duruştur”
Ayyüce Türkeş Taş’tan “Çerçeve Yasa” tepkisi: “10 Ağustos 2026’yı bu millet unutmayacaktır”