CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin öğrencilerin yurt sorununu Meclis’e taşıdı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan yaklaşık 2 bin öğrencinin daha kalabalık odalara yerleştirilmesi planına tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin yaşadığı barınma sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Dr. Müzeyyen Şevkin, dönem ortasında alınan kararla yaklaşık 2 bin öğrencinin mevcut yurtlarından çıkarılarak daha kalabalık odalara yerleştirilmek istendiğini belirterek, kararın öğrencilerin görüşü alınmadan uygulanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin kendilerine ulaşarak yaşadıkları sorunları aktardığını ifade eden Dr. Müzeyyen Şevkin, gelecek eğitim-öğretim yılında öğrencilerin 6 kişilik odalara yerleştirilmesinin planlandığını kaydetti. Dr. Müzeyyen Şevkin, “Öğrencilerin görüşü alınmadan verilen bu karar, gençlerin eğitim hayatını doğrudan etkileyecek sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Yurtların yalnızca barınma alanı olmadığını vurgulayan Dr. Müzeyyen Şevkin, öğrencilerin ders çalıştığı, sınavlara hazırlandığı ve geleceğini inşa ettiği yaşam alanlarının sağlıklı koşullara sahip olması gerektiğini belirtti. Dr. Müzeyyen Şevkin, “Yurtlar; ders çalışılan, sınavlara hazırlanılan, dinlenilen ve geleceğin inşa edildiği yaşam alanlarıdır. Altı öğrencinin aynı odada sağlıklı bir şekilde ders çalışabilmesi, dinlenebilmesi ve kişisel alanını koruyabilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden gelen şikayetlerde odalarda ranza sisteminin kullanıldığı, çalışma masalarının yetersiz olduğu ve fiziki koşulların eğitim ortamına uygun olmadığı yönünde ciddi yakınmalar bulunduğunu aktaran Dr. Müzeyyen Şevkin, bu durumun akademik başarıyı da olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Konunun yalnızca oda kapasitesiyle sınırlı olmadığını belirten Dr. Müzeyyen Şevkin, “Bu mesele bir oda meselesi değildir. Bu mesele eğitim hakkıdır, gelecek hakkıdır. Gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmesi için uygun barınma koşullarına sahip olması zorunluluktur” dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Dr. Müzeyyen Şevkin, öğrencilerin taleplerinin dikkate alınmasını isteyerek, “Öğrencinin sesi duyulsun. Alınan bu karar yeniden değerlendirilsin. Yetkilileri öğrencilerimizin sesine kulak vermeye ve yaşanan mağduriyeti gidermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Sadullah Kısacık: “Polis intiharları kişisel sorun denilerek geçiştirilemez”
Adana’da anne adayları ve ebeler sanat atölyesinde buluştu
Uzm. Dr. Neslihan Dönmez’den aşırı terleme uyarısı
İş yerinde sandalyede otururken kamyonet çarptı
Kağıt toplayarak okuttuğu kızı üniversiteyi birincilikle bitirdi