CHP’li Çukurova Belediye Meclis Üyesi Ziyneti Emre, tedbirli olarak disipline sevk edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Yeni Parti Çukurova İlçe Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretin farklı şekilde değerlendirilmesine tepki gösterdi.
Emre, ziyaretin siyasi bir geçiş anlamına gelmediğini belirterek, CHP’de kalmaya devam edeceğini ifade etti.
“Ben ajan mıyım?”
Yeni Parti Çukurova İlçe Başkanlığına gittiğini hatırlatan Emre, bu ziyaret nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.
Emre, “Yeni Parti’nin Çukurova İlçe Başkanlığına gittim. Ben bugün İlçe Başkanımız Hasan Aslan’a da söyledim. AK Parti’nin il binasına mı gittim? MHP’nin il binasına mı gittim? Ben ajan mıyım?” dedi.
“CHP’de kalacağım”
Partisinden ayrılma düşüncesi olmadığını vurgulayan Emre, “Ben kendisine de CHP’de kalacağımı söyledim. Bu nasıl bir çelişki? Anlayamadım gitti. Ben CHP’de kalacağım. Eğer biz böyle devam edersek nasıl iktidar olacağız?” ifadelerini kullandı.
Emre’nin açıklamaları, disiplin sürecine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.