ÇÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden mezuniyet sergisi

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Mezuniyet Sergisi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan “Mezuniyet Sergisi”, 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Öğretim üyelerinin danışmanlığında yürütülen diploma proje dersi kapsamında hazırlanan sergide, son sınıf öğrencilerinin baskı tasarımı, giysi tasarımı, dokuma tasarımı ve örme tasarımı alanındaki çalışmaları yer aldı.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Engin Alpat, serginin öğrencilerin dört yıllık eğitim sürecinde kazandıkları bilgi ve tasarım becerilerini yansıttığını belirtti. Alpat, geleneksel ve çağdaş tasarım anlayışlarını bir araya getiren projelerin tekstil ve moda dünyasının güncel eğilimlerine ışık tuttuğunu ifade etti.

Serginin, genç tasarımcıların profesyonel hayatlarına attıkları ilk adımlar açısından önemli olduğunu vurgulayan Alpat, etkinliğin 6 Haziran’a kadar ziyaret edilebileceğini söyledi.

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Adanalıları rahatlatan açıklama
Seyhan Devlet Hastanesi’nde Dünya Tütünsüz Günü etkinliği
Eğlence Çayı’nda kaybolan genç 5 gündür aranıyor
Mahalleli toza karşı sokağa halı serdi
Kozan’da tilkiyle ilginç dostluk kamerada