Adana’da kamuoyunda geniş yankı uyandıran Çukurova Belediyesi rüşvet ve imar usulsüzlüğü davasında yeni bir gelişme yaşandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, davada ceza alan sanıklara ilişkin yeni bir soruşturma başlattı.
Başsavcılık tarafından Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen resmi yazıda, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizleme” suçuna ilişkin inceleme yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda mahkemeden, rüşvet davasına ilişkin gerekçeli kararın bir örneğinin savcılığa gönderilmesi talep edildi.
Söz konusu yazı, rüşvet davasında ceza alan isimler hakkında yeni bir dava sürecinin başlayabileceği şeklinde yorumlandı.
Bilindiği üzere, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlüğü ve rüşvet iddialarına ilişkin davada 33 sanık hakkında hapis cezası vermişti. Kararda, bazı sanıkların rüşvet karşılığı taşınmaz devri yaptığı yönündeki tespitler dikkat çekmişti.
Dava kapsamında Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'ya “rüşvet vermek” suçundan 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası verilmiş, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.
Başsavcılığın mahkemeden talep ettiği gerekçeli kararın incelenmesiyle birlikte, dosyanın imar kirliliği ve mal varlığı incelemeleri yönünden genişleyebileceği değerlendiriliyor.
Çukurova Belediyesi Rüşvet Davasında Kimin, Ne Kadar Ceza Aldığını Öğrenmek İçin Tıklayınız.