Çukurova Belediyesi’nden AFAD ile afet bilinçlendirme semineri

Çukurova Belediyesi, AFAD Eğitim Semineri düzenleyerek vatandaşlara afet öncesi, afet anı ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Çukurova Belediyesi, ilçede afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla AFAD Eğitim Semineri düzenledi. Afet İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen seminerde katılımcılara afet öncesi, afet anı ve sonrası yapılması gerekenler hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Seminerde afet öncesinde alınması gereken önlemler, acil durum planlarının hazırlanması, afet çantası oluşturulması ve ev ile iş yerlerinde uygulanması gereken güvenlik tedbirleri ele alındı. Katılımcılara ayrıca afet anında doğru davranış biçimleri, yaşam üçgeni oluşturma teknikleri ve güvenli tahliye yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim kapsamında afet sonrası süreçte yapılması gerekenler, yardım ve koordinasyon noktalarının kullanımı, enkaz altında kalan kişilere yaklaşım ve ilk müdahale adımları hakkında da bilgi verildi. Böylece katılımcıların hem bireysel hem de toplumsal açıdan afetlere karşı daha bilinçli hale gelmesi hedeflendi.

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, seminerle ilgili yaptığı açıklamada afet bilincinin artırılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Daha bilinçli, daha güvenli ve afetlere karşı hazırlıklı bir kent oluşturmak için eğitim çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

GÜNDEM Haberleri

Adana'da trafikte yol verme kavgasında aracın önünü kesip saldırdılar
Adana Demirspor yönetiminden Vali Mustafa Yavuz’a ziyaret
Eşine yardım etmek için başladığı meslekte usta oldu
Vali Mustafa Yavuz, MARDAV heyetini ağırladı
Adana Müteahhitler Birliği’nden ÇGC’ye ziyaret