Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete açılışının ikinci yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunarak yolcu ve uçak trafiğine ilişkin verileri paylaştı.
Türkiye’nin gökyüzüne açılan 58’inci kapısı olarak nitelendirdiği havalimanının iki yılda önemli bir yolcu trafiğine ulaştığını belirten Uraloğlu, “Havalimanımız iki yılda 10 milyon 570 binden fazla yolcuyu ağırladı. Bu dönemde yaklaşık 68 bin uçak havalimanımıza iniş-kalkış yaptı” dedi.
Uraloğlu, 2026 yılının ilk 7 ayında ise Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda 19 bin 238 uçak trafiği gerçekleştiğini, aynı dönemde 3 milyon 41 bin 909 yolcuya hizmet verildiğini bildirdi.
Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanının 110 bin metrekarelik terminal alanı bulunduğunu kaydeden Uraloğlu, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki ana pistin geniş gövdeli uçakların iniş ve kalkışına uygun olduğunu ifade etti.
Havalimanının Adana ve Mersin başta olmak üzere Osmaniye ve Niğde’ye de hizmet verdiğine dikkat çeken Uraloğlu, “Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde’ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet eden havalimanımız, Türkiye’nin Orta Doğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından da biridir” ifadelerini kullandı.