D-400'de hayat durdu: Dev reaktörler SASA'ya gidiyor!

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak reaktörler, kara yoluyla Adana SASA tesislerine transfer ediliyor.

Mersin'den Adana'ya getirilmek üzere Mersin limanına gelen dev reaktörler sabah saatleri itibari ile limandan çıkarılarak taşınmaya başlandı.

İspanya'nın Bilbao Limanı'nda gemiye yüklenen SASA Polyester Sanayi AŞ'nin elyaf ve polyesterin ham maddesi olan Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) üretimi için kullanacağı reaktör, denizdeki yolculuğun ardından Mersin Uluslararası Limanı'na indirildi.

Burada çekiciye alınan reaktörlrt, Adana'daki SASA Polyester Sanayi AŞ'nin sahasına götürülmesi için yolculuğu başladı. Ayrıca yine bu istikamette rektörlerin yüksekliğinden dolayı elektrik telleri teknik ekipler tarafından yükseltildi. Bölgede bazı noktalarda elektrik kesintilerinin de yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

D-400 karayolu güzergahından Adana'ya taşınacak olan reaktörler yol üzerinde geniş yer kapladığından trafik akışı tek istikametten sağlanıyor.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan’da zincir marketlere kapsamlı denetim
Ayhan Barut genç işsizliği Meclis gündemine taşıdı
Anavarza Antik Kenti tarih tutkunlarını ağırlıyor
30 yıl tekstilde çalıştı, çocukluk hayali için direksiyon başına geçti
Ağır diz sakatlığını aştı, yeniden Türkiye şampiyonu oldu