DEM Parti Adana’da eylem yapacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kobanî Davasında dün kararın açıklanmasının ardından yapılan olağanüstü MYK toplantımızda alınan kararlara ilişkin Genel Merkezde açıklama yaptı.

Güncel gelişmeleri de değerlendiren Doğan, şunları söyledi: 

Biz ilk etapta yarın “herkes için özgürlük, herkes için demokrasi” diyerek buluşuyoruz 3 şehirde. Adana’da Barbaros Mahallesi temsilcilik önünde saat 17’de. Diyarbakır Dağkapı’da saat 16’da ve İstanbul Esenyurt Meydanında saat 17:00’de bir araya geliyoruz. Buradan bu çağrıyı yineliyorum: Bu sesi hep birlikte yükseltmezsek, itirazımızı birlikte ifade etmezsek; Gezi’den Kobanî'ye, Can Atalay’dan Kavala’ya tüm eşitsizliklere ve adaletsizliklere karşı ortak ses çıkaramazsak korkarım bizi daha zor günler bekler. Ama ortak mücadele tarihi de göstermiştir ki bugüne kadar bu zor günleri yan yana gelerek ve sesleri çoğaltarak alt etmeyi başardık. O mücadele tarihinden esin alarak Adana, Diyarbakır ve İstanbul'da yapacağımız bu buluşmalara tüm duyarlı demokratik kamuoyunu; eşitlik, özgürlük ve adalet talebi olan herkesi davet ediyoruz.

Ancak Adana İl Emniyet Müdürlüğü dün yaptığı açıklamada gösterilere dört günlük bir yasaklama kararı getirildiğini duyurmuştu.

SİYASET Haberleri

Karaisalı Belediye Başkanı Şimşek Ankara’daki iftar programına katıldı
Adana’da MHP heyeti Türkiye Kamu-Sen’in iftar programında buluştu
Müzeyyen Şevkin’den paylı mülkiyet sorunu için Meclis’e araştırma önergesi
Ayhan Barut’tan infaz düzenlemesinde eşitlik ve adalet çağrısı
Orhan Sümer: "KYK yurtlarında öğrenciler mağdur ediliyor"