Doktorlar o uygulamanın askıya alınmasını bekliyor!

Güney Adana'da Aile Sağlığı Merkezlerinde hizmet veren doktorlar sosyal mesafe kuralının hiçe sayılmasından dolayı salgının yayılması adına endişe duyuyor

Adana'nın güneyinde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan doktorlar koronavirüs salgını nedeniyle huzursuz çalışıyor, Sağlık Bakanlığı'ndan mevcut durumla ilgili düzenleme bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her fırsatta önem arz etmeyen hastalıklar için hastanelerde yoğunluğa sebebiyet verilmemesini, doktorların meşgul edilmemesini ve en önemlisi de hastanede hastaların kendini koronavirüs riski ile tehlikeye atmamasını, evde kalınması gerektiğini dile getiriyor.

Ancak Güney Adana'da hizmet veren Aile Sağlığı Merkezleri'nde çalışan doktorların kucuksaat.com haber merkezine ulaşıp ilettiği bilgilere göre, vatandaşların açıklamaları dikkate almadan hastaneye geldikleri, rutin kontroller için gelen gebelerin yanında çocukları ve akrabaları ile hem sağlık çalışanlarını hem de halk sağlığını tehlikeye attığı ifade ediliyor.

Bir hastanın muayene olmak için kalabalık gruplarla geldiği ASM'lerde, sosyal mesafe öneminin hiç sayıldığı kapalı alanlarda, tedavi noktasında önem arz eden 60 yaş üstü vatandaşların da tedirgin olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Doktorlardan alınan bilgilere göre, performans kaygısı ile izlem için çağrılan gebe ve bebeklerin ASM'lere çağrılmaya devam edildiğini, salgın tehlikesi bitene kadar doktorlara uygulanan performansların askıya alınmasının halk sağlığı açısından aciliyet arz ettiği öğrenildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da Ukraynalı çocuklara umut oldu
Gazeteci Bülent Çelikten son yolculuğuna uğurlandı
DMD savaşçısı Aren, yaşam mücadelesi için destek bekliyor
TAG Otoyolu’nda 3 tır çarpıştı: Yol trafiğe kapandı
MAZLUMDER Adana Şubesi Mehmet Altan'la noktayı koydu