Doktorun dilekçesi herkesi utandırdı

Görevdeyken can güvenliğinin olmadığını düşünen doktor Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu, kendisini koruyabilmek ve saldırganı etkisiz hale getirebilmek için bu teçhizatları talep etti.

Konya Şehir Hastanesinde görevli kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi, şiddet tehdidiyle görevlerini yapan sağlık çalışanlarını iyice tedirgin etti.  Doktor E. Ş., Sağlık İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak, görevde kullanmak üzere, kurşun geçirmez yelek ve miğfer, biber gazı, elektro şok cihazı ve saldırgana karşı nefsi müdafaa için silah istedi. E.Ş., dilekçesinde şunları söyledi:  “Onkoloji, bilindiği üzere kanser hastalığı ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Kanser tedavisi verdiğimiz hiçbir hastaya iyileşme garantisi verememekteyiz.

Dr. Ekrem Karakaya

KORUNMAK İÇİN TEÇHİZAT

Bu süreçte, ‘benim yakınımı iyileştiremedin, verdiğin tedavi yüzünden hastamı kaybettim' diyen biri veya bir ruh hastası tarafından öldürülme riski taşımaktayım.” Korunmak için teçhizat talep eden E.Ş., olası bir silahlı saldırıya karşı hayati organlarını korumak için ‘kurşun geçirmez bir miğfer ve yelek' istedi. Saldırganı etkisiz hale getirmek için biber gazı ve elektro şok cihazı talep eden doktor, “Olası silahlı bir saldırı durumunda nefsi müdafaa gereği saldırgana karşı koyabilmek için bir adet ‘silah' istiyorum” dedi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da yamaç paraşütü kazası: Ağaçta mahsur kaldı
Arkadaşıyla otururken kanala düştü, akıntıya kapılıp kayboldu
Mehmet Tatlı; ''Emek varsa üretim, üretim varsa kalkınma, kalkınma varsa güçlü bir gelecek vardır''
Adana'da polis ekiplerinin müdahalesi yangının büyümesini önledi
Bakan Yumaklı: "Yiyecek gıdanız yoksa, hiçbirinin bir önemi olmuyor"