Dünyaca ünlü spiker haberlerini Adana’dan sundu... Enkazların ortasından anlattı

Dünyaca ünlü spiker Adana’da! Amerikalı haberci dünya haberlerini Adana’dan sundu... Enkazların ortasından anlattı

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin sonrasında 10 il adeta yerle bir oldu. Depremlerden etkilenen 10 ilde yıkılan binalar korkunç manzaralara neden olurken on binlerce insanın hayatını kaybettiği ifade edildi. Yüzyılın en büyük afetleri olarak isimlendirilen depremlerin sonrasında Türkiye tek yürek deprem bölgelerine destek ulaştırmaya çalışırken dünyadan da yardım yağdı. Bölgelerde enkaz çalışmaları devam ederken Amerikalı gazeteci Davis Muir, ABD’nin en çok izlenen ana haber bültenlerinden ABC Akşam Bülteni’nde dünya haberlerini Adana’dan sundu.

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerin Adana’da yarattığı etkilerden söz ederek enkazları gezen ve bölgedeki izlenimlerini tek tek izleyicilere aktaran Muis dikkatleri çekti.

Sosyal medyadan “Türkiye'nin güneydoğusunda ve Suriye'nin kuzeybatısında 20.000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği 7.8 büyüklüğündeki yıkıcı deprem sonrası Türkiye'deki deprem felaket bölgesinden” notuyla paylaşılan görüntüler kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü gönderiye Türkiye ve Suriye için iyi dileklerini iletmek için adeta yorum yağdırdı.

GÜNDEM Haberleri

Süreyya Yavuz “Kalpten Kalbe Bir Gün” etkinliğinde huzurevi sakinleriyle buluştu
AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik: “Adana ve bölgemiz için önemli bir proje daha hayata geçiyor”
Çukurova Belediyesi rüşvet davasında yerel mahkeme kararını açıkladı; Kim, ne kadar ceza aldı?
Adana’da denetimli serbestlikten topluma katkı: Temizlik seferberliği
TOKİ’den Adana dahil 45 ilde arsa satışı