"Eğitim sistemi dip yapmış durumda"

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2016'da yurtta yanan kız öğrencileri hatırlattı, "Yürekler yandı ihmallere rağmen adalet sağlanamadı" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da çıkan yurt yangınında ölen kız öğrencileri unutmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP'li Dr. Müzeyyen Şevkin, "Adana'mızın Aladağ ilçesinde 10'u kız öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangının üzerinden 7 yıl geçti. Yüreklerimiz yandı ama tüm ihmallere rağmen adalet hâlâ sağlanamadı, yangından gerekli dersler çıkarılamadı" dedi.

"EĞİTİM SİSTEMİ DİPTE!"
Türkiye'de köy okullarının kapatılması, köylülerin çocuklarını yurtlara ve ilçelere göndermesinin ve bu tür kazaların önünü açmaya devam ettiğini kaydeden Dr. Şevkin, "Eğitim sistemindeki çarpıklık her geçen gün artıyor, devlet yurtlarında çocuklarımız ölmeye devam ediyor, asansör facialarının önüne geçilemiyor, öğrencilere bir öğün yemek dahi temin edilemiyor, verilen yemekler de oldukça yetersiz ve yenmeyecek durumda. Eğitim sistemi dip yapmış durumda" diye konuştu.
Dr. Şevkin, "Halkımızın bu kara düzeni hep birlikte değiştireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

SİYASET Haberleri

Ayhan Barut’tan Ulusal Su Planı için iktidara uygulama çağrısı
Müzeyyen Şevkin’den hükümete diş hekimleri için çağrı
Karaisalı Belediye Başkanı Şimşek Ankara’daki iftar programına katıldı
Adana’da MHP heyeti Türkiye Kamu-Sen’in iftar programında buluştu
Müzeyyen Şevkin’den paylı mülkiyet sorunu için Meclis’e araştırma önergesi