Elektriği olmayan Elif teyzenin yardımına belediye başkanı koştu

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde yıllardır gaz lambası ile yaşayan Elif teyzenin yardımına Belediye Başkanı Mahmut Dal koştu.

Başkan Dal, evin temel elektrik ihtiyacının giderilmesi için belediye imkanlarıyla güneş paneli sistemi kurdurdu.
Saimbeyli ilçesi Eyüplü Mahallesinde kırsal bölgede yaşayan Elif Yemişen (59) evine elektrik aboneliği alamadığı için yıllardır gaz lambası ile yaşıyordu.

Durumu öğrenen Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, Yemişen’in yardımına koştu. Başkan Dal, belediye imkanları ölçünde destek olmak için çalışma başlattı. Dal, belediye olarak haber alır almaz eve güneş paneli sistemi kurmaya karar verdiklerini bu sistem ile sorununun kısmen çözülmesini sağladıklarını Elif teyzenin artık temel elektrik ihtiyacını giderebileceğini söyledi.
Evine takılan panelle artık elektik olacağı için sevindiğini kaydeden Yemişen, Başkan Mahmut Dal ve ekibine teşekkür etti.

GÜNDEM Haberleri

Pozantı’nın gençleri Başkent’te bilim ve tarihle buluştu
Yağmur sonrası su basan evlerde mahsur kalanlar kurtarıldı
Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha güçlü ve modern yapısıyla hizmete hazırlanıyor
Sağanak yağmurda kaldırım kayboldu, vatandaş hastane duvarından yürüdü
Sağanak yağmurda servis aracı suya gömüldü, yolcular merdivenle kurtarıldı