Erdoğan duyurdu: Kısa çalışma ödeneği uygulaması devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta sona ermesi tepkilere neden olan kısa çalışma ödeneği uygulamasının haziran ayını kapsayacak şekilde uzatıldığını duyurdu. 

AA'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" açıklamasını yaptı. 

Erdoğan ayrıca, "Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar uzatılacağını da duyurdu.

31 Mart'ta sona ermişti

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen, işverene prim desteği sağlayan kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uygulaması, 31 Mart'ta sona ermişti.

Sendikalardan, işveren örgütlerinden ve muhalefetten ödeneğin sonlandırılmasına tepkiler gelirken, milyonlarca kişinin ücretsiz izne çıkarılacağı uyarıları yapılmıştı. 

GÜNDEM Haberleri

Seyhan’da çocuk parkları yenilendi
“Müzik Size de İyi Gelsin” etkinliğinde çocuklar sahne aldı
Adana Metal Ahalisi’nden “Adana’nın müzik hafızası” söyleşisi
İş arayanlara Yüreğir’de fırsat
Pozantı'da doğaya 300 kınalı keklik salındı