Esnek çalışanlar dikkat! Kamuda esnek normalleşme takvimi belli oldu

Kamu kurum ve kuruluşları personeli için normalleşme adımları atmaya başladı. Memurların ulaştığı kaynaklar, Bakanlıkların 1 Haziran’da personelin mesaiye gelmesi yönünde yazılar yazmaya başladığını bildirdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında kamu kurumları uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçmişti. Edinilen bilgiye göre bakanlıklarda kurumların yaptığı işin niteliğine göre işleyiş belirlenecek. Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre bazı bakanlıklar personeli için haftada üç gün nöbet yazmaya, bazı bakanlıklar ise çalışılan yerlerdeki görev dağılımına göre, 1 gün nöbet 1 gün iş şeklinde görev çizelgesi oluşturmaya başladı.

Önümüzdeki günlerde hangi kurumda nasıl bir çalışma düzeni oluşturulacağı netlik kazanacak. Bazı kurumlarda ise esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde de duruluyor.

İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tüm birimlere gönderilen esnek çalışmanın bitirildiğine dair evrak:

GÜNDEM Haberleri

Seyhan’da hafta sonu asfalt mesaisi: Kuyumcular Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor
Vali Mustafa Yavuz esnafla buluştu: “Hemşehrilerimizin sesine kulak veriyoruz”
Yüreğir’de 30 Ağustos coşkusu: Çocuklar satranç turnuvasında buluştu
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: “Aleviler ve Nusayriler yalnız değildir”
Seyhan’da hafta sonu temizlik mesaisi: Ekipler iki mahallede sahaya indi