Evliya Çelebi Adana'nın kaymağına, balına hayrandı; bizler ise tüm yemeklerine

Oda TV yazarı Emine Tunadan, Adana'nın yemeklerinin lezzetinden taşan bir kent olduğunu belirterek bir yazı yayınladı.

Adana, bereketi, yemeklerinin lezzetinden taşan bir kent. Doğası büyüleyici; yaylaları insana göğün en üst noktasına çıkmış hissi veriyor. Deniz, dağ, yayla, ova etrafında şekillenen mutfağının Ramazan geleneklerini Şef Şerife Karakuş anlattı.

Adana, deniz, dağ, ova, yayla çerçevesinde şekillenen yemek kültürüyle, kentin coğrafi konumundan ötürü benzersiz bir malzeme zenginliğine sahip olan müthiş güzel bir mutfak.

Akla ilk olarak Adana’nın haklı üne malik kebapları gelse de tencere yemekleri ve bu yemeklerin etrafında şekillenen salataları, mezeleri, dolmaları, sarmaları sayıca bir hayli fazla.

Ramazan’da rotamız bugün Adana.

Adana Aşçılar Derneği’nin Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi’nde Adana mutfağı ve yemekleri üzerine eğitmenlik yapan Şerife Karakuş, Adana’nın ramazan ritüellerini öylesine güzel ve detaylı anlattı ki, teşekkür ediyoruz kendisine.

İşte Adana’nın tadı bol, iftar ve sahur sofraları.

GastrOda Koordinatörü Emine Tunadan

Odatv.com

GÜNDEM Haberleri

Adana dahil 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu
Pozantı-Adana istikameti tır devrilmesi nedeniyle trafiğe kapandı
Ege Bagatur Üst Geçidi için geri sayım başladı
Adana’da sıcak havaya kısa süreli yağmur molası
Adana’da kuyumcular hafta sonları kapalı olacak