Feke’de 200 hektar alan sedir tohumu ile buluştu

Adana'nın Feke ilçesinde Oruçlu Erozyon Kontrolü Uygulama Projesi çerçevesinde 200 hektar alana 15 ton sedir tohumu serpildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Feke Orman İşletme Müdürlü, Feke Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından 2023 yılı programında bulunan ve Feke ilçesi Oruçlu Mahallesi'nde Oruçlu Erozyon Kontrolü Uygulama Projesi çerçevesinde 200 hektar alanda 100 kilometre Meror teras yapımı tamamlandı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz'ın katılımı ile sedir tohumları toprakla buluştu.

Proje çerçevesinde Oruçlu Erozyon Kontrolü Uygulama Proje alanında bir araya gelen İlçe Kaymakamı Koray Yanıktepe, Cumhuriyet Savcısı Selçuk Avan, hakim Mehmet Emin Karakuş, OGM Bölge Müdür Yardımcıları Köksal Kaya, Zafer Kızıl, Şube Müdürü İlhan Köse, işletme şefleri ve yöre halkının katılımı ile 15 ton sedir tohumu toprakla buluşturuldu.

YAŞAM Haberleri

Adana'yı sağanak vurdu: Göle dönen caddelerde araçlar mahsur kaldı
Yamaçtan kopan kaya yola düştü
Emekli ve memurlar için tatil teklifi Meclis'te
Ceyhan Belediyesi Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Yumurtalık'ta şiddetli yağışlara karşı hızlı müdahale...