Feke’de kadın üreticilere yüzde 100 hibeli hamur yoğurma makinesi desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, Feke’de hak sahibi kadınlara yüzde 100 hibeyle hamur yoğurma makineleri teslim edildi; projenin kırsal kalkınmayı güçlendirmesi hedefleniyor.

Adana’nın Feke ilçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kadın üreticilere yüzde 100 hibeli hamur yoğurma makineleri teslim edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projede teslim programı, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Teslim törenine Kaymakam Feyza Yılmaz da katıldı.

Projenin temel hedefinin, kırsal bölgelerde yaşayan dezavantajlı gruplara destek sağlayarak refah düzeyini yükseltmek, üretim kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir kırsal kalkınmayı teşvik etmek olduğu belirtildi. Bu çerçevede, Feke’de hak sahibi olarak belirlenen kadın üreticilere makineleri teslim edildi.

Kaymakam Feyza Yılmaz, törende yaptığı konuşmada devlet desteklerinin önemine dikkat çekerek, “Devletimiz tarafından verilen teşviklere Feke halkının daha fazla başvuruda bulunması temennisiyle vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar dilerim” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, proje ile birlikte kırsalda üretim yapan kadınların iş yükünün azalmasının, üretim süreçlerinin kolaylaşmasının ve yerel ekonominin canlanmasının amaçlandığını aktardı. Teslimatın ardından program, katılımcılarla yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan’da ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
Kozan’da polis denetimleri: 4 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildi
Seyhan Belediyesi’nden sağlıklı beslenmeye destek: Diyetisyen hizmeti vatandaşların kullanımında
Yüreğir Belediyesi araç filosunu güçlendirdi: 4 yeni araç hizmete alındı
12’nci kattan düşen Ecrin sağlığına kavuştu: Hastanedeki hayalini gerçekleştirdi