Fevzipaşa’da larva ile mücadelede yoğun mesai

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Fevzipaşa Mahallesi’nde kanal, dere ve sokaklarda ilaçlama çalışması gerçekleştirerek sinek oluşumunun önüne geçmeyi hedefledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Fevzipaşa Mahallesi’nde larva ile mücadele kapsamında kapsamlı bir ilaçlama çalışması yapıldı.

Ekipler, özellikle kanal ve dere yatakları ile su birikintilerinin bulunduğu alanlarda yoğun ilaçlama gerçekleştirdi. Çalışmalarla, sineklerin üreme alanlarının ortadan kaldırılması amaçlandı.

Yetkililer, yürütülen uygulamalarla çevresel sağlık risklerinin azaltılmasının hedeflendiğini belirtirken, çalışmaların belirlenen program dahilinde farklı mahallelerde de devam edeceğini ifade etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada ise, özellikle yaz ayları öncesinde larva ile mücadelenin büyük önem taşıdığı vurgulanarak, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana'da Alpay Bozkurt cinayetinde yargılama başladı
Uludağ: "Çanakkale bir diriliş destanıdır"
Adana’da 15 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Seyhan’da öğrenciler satranç turnuvasında buluşacak
Sevil Aydar Yıldız: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız”