Gençler Oryantiring Türkiye Birinciliği Adana’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda 21–22 Şubat tarihlerinde düzenlenen Okul Sporları Gençler Oryantiring Türkiye Birinciliği, Adana’da start aldı. Türkiye genelinden 365 sporcu şampiyonluk için yarışacak.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen toplam 365 genç sporcu, bireysel ve takım kategorilerinde mücadele etmek üzere Adana’da bir araya geldi. Organizasyonun açılış töreni, kentin doğal parkur alanlarından birinde gerçekleştirildi.

Açılış programına sporcular, antrenörler, idareciler ve davetliler katıldı. Sporcuların kortej yürüyüşüyle başlayan törende renkli görüntüler oluştu. Yetkililer, organizasyonun gençler arasında spor kültürünü yaygınlaştırmayı ve oryantiring branşının gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Yapılan açıklamalarda, sporcuların müsabakalara büyük özveriyle hazırlandığı vurgulanarak okul sporlarının gençlerin fiziksel gelişiminin yanı sıra stratejik düşünme, yön bulma ve hızlı karar verme becerilerini geliştirdiğine dikkat çekildi.

Doğayla iç içe gerçekleştirilen ve zihinsel ile fiziksel performansı birlikte gerektiren oryantiring branşının genç sporculara önemli kazanımlar sunduğu ifade edildi. Ulusal düzeyde düzenlenen bu tür organizasyonların sporcuların tecrübe edinmesi, dostluk ve dayanışma ruhunun güçlenmesi açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

İki gün sürecek şampiyona boyunca sporcular, belirlenen parkurlarda zamana karşı yarışacak. Organizasyon sonunda dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verilecek.

GÜNDEM Haberleri

Başkan Karataş’tan başarılı voleybolculara tebrik mesajı
Yüreğir’de çarşaf giyen saldırgan iş yerine defalarca ateş etti
Adana dahil 8 ilde DEAŞ operasyonu: 5 kişi tutuklandı
Asri Mezarlık önü alt geçit projesinde çalışmalar devam ediyor
Seyhan’da hayvan sağlığı çalışmaları tamamlandı