CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 5 Temmuz’dan bu yana tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Bulut, Böcek’in pandemi döneminde ağır hastalık geçirdiğini ve hâlâ 11 ilaç kullandığını belirterek “Bu kişinin tutuksuz yargılanması en insani taleptir” dedi.
Bulut, dosyada Muhittin Böcek’e dair doğrudan bir suçlama bulunmadığını da savunarak, “Adaletin kişiye göre değişmemesi gerekir. AKP’li ve CHP’li belediyelere farklı uygulamalar yapılması vicdanları zedeler” ifadelerini kullandı.
Ziyaretinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne giden Bulut, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ile görüştü. Belediye ziyaretinde konuşan Bulut, şunları kaydetti: “Bu sürecin bu hale geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Şu anda dosyasının bomboş olmasına rağmen tutuklu olacağını kimse düşünemezdi. Bu zor günleri başkanımız atlatacak. Nasıl pandemi döneminde o hastalığı mücadeleyle atlattıysa bu hukuksuzluğu da atlatacak. Hukuksuzluk öyle bir hale geldi ki artık; Muhittin Böcek, Mehmet Murat Çalık ve diğer arkadaşların başına gelenler toplumun vicdanını zedeler hale gelmiş durumda.”