Geri dönüşüm fabrikasındaki yangına havadan da müdahale başladı

Adana’da geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde başlayan yangını kontrol altına almak için havadan da helikopterle müdahale başladı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesinde geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde sabah yangın çıktı. Yangını fark eden çalışanlar 112’ye haber verdi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Sabah 06.00’da başlayan yangın bir türlü kontrol altına alınamayınca havadan da yangına müdahale başladı. Helikopterlerin de müdahale ettiği yangının çevreye sıçraması önlendi. Ayrıca yangının fabrika binasına da sıçramasının önüne geçildi. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale devam ediyor.


Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ercan Kandemir, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Saat 06.00 sıralarında gelen ihbar üzerine ekiplerimiz bölgeye intikal etti. Burası, atık malzemelerden oluşan geniş bir alan. Ekiplerimiz çevre güvenliğiyle ilgili çalışmalar yaptı. Güneyden kuzeye doğru mısır tarlaları bulunuyor, ekiplerimiz o bölgeyi de kontrol altına almaya çalışıyor. Şu an 40 araçla müdahale ediyoruz. Yangını daha da büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Saat 14.00’te rüzgarın biraz daha artması bekleniyor. O zamana kadar yangını kontrol altına alıp büyümesini önleyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

GÜNDEM Haberleri

Doç. Dr. Berat Akıncı: “İsrail, Türkiye’nin bölgesel etkisini dengelemek istiyor”
Saimbeyli'nin kurtuluşunun 106. yılında Saim Bey mezarı başında anıldı
Adana’da Halk Ekmek’e zam: Yeni fiyatlar Meclisten geçti
Filiz Kepme'den COP31 gönüllüsü gençlere: "Konferans bitecek, peki 21 Kasım sabahı ne değişecek?"
Gazeteci Zeki Kızılkaya’dan Milli Emlak çağrısı: Karataş ve Yumurtalık’taki araziler kimlere gitti?