Görebeliceğiniz en vahşi gelenek!

Topraklarını kirlettiği gerekçesiyle ölülerini akbabalara yediriyorlar

Bizim kültürümüzde cenaze törenleri oldukça şatafattan uzak ve sıradan bir şekilde geçer bildiğiniz üzere. Ama dünyada bazı kültürlerde cenaze törenleri bildiğimizin çok dışında yapılmaktadır. İşte birbirinden tuhaf cenaze törenleri...

Hindistan'da yaşayan ve Zoroastrian inancına sahip olan kişiler, görebileceğiniz en vahşi cenaze ritüelini gerçekleştiriyor.

Bu kişiler ölen yakınlarını "dakhma" isimli alana bırakıyor. Ve bölgede yaşayan akbabalar gelip cesedi afiyetle yiyor. Ölü bedenlerin kutsal toprağı kirlettiği düşünülüyor. Bu nedenle gömülme işlemi yapılmadan akbabalara veriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yavaş yavaş yer edinmeye başlanan bu ritüel, daha çok çevreyi korumak adına harekete geçirilmiş birer önlem olarak değerlendirilebilir.

Çevre dostu cenaze olarak bilinen bu işlemde cenaze için kullanılan tüm kefen ve tabut gibi ihtiyaçlar, doğadan çözülebilen maddelerden üretiliyor.

Bir Amerikan şirketi olan Eternal Reef, müşterilerine "mercan resiflerine" gömülme imkanı sunuyor.

Güney Kore'de öldükten sonra yakılmak isteyen insanlar için yepyeni bir yöntem geliştirildi. Mücevher olmak! Ölmeden önce randevu yaptırılması gereken bu yöntem de kişilere yakılmak mı yoksa yakıldıktan sonra mücevher mi olmak istedikleri soruluyor. Yanan cesedin küllerinden minik bilyeler yapılıyor ve bu bilyeler şeffaf bir kutuya koyularak ölen kişinin ailesinin evinde aksesuar olarak kullanılıyor.

Tüm dünyaca bilinen bir cenaze ritüeli olan bu yöntem, yıllardır kullanılıyor. Filipinler'in Sagada adındaki bölgesinde gerçekleştirilen ritüelde tabutlar yerin altına gömülmek yerine uçurumun yan yüzeyindeki kayalıklara monte ediliyor. Igorot kabilesinin bulduğu bu yönteme göre ruh, en tenha ve sessiz yerlerde dinlenmelidir.

Böylelikle ölen kişinin ruhu onlarda önemli bir tanrı olan Kabunian'ı daha çabuk bulabilecektir. Bu mezarlar, epey turist topluyor.

1/9