Hataylı HDP Adana milletvekili açık konuştu; "Göç etmeyin, yeniden buraları kuracağız"

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları memleketi Hatay'dan hemşehrilerine seslendi

Depremden sonra özellikle Hatay'da demografik yapının Suriye'den gelen göçmenlerle değiştirileceğine ve Hatay'ın kültürel yapısının yok edileceğine dair iddialar gündeme gelmişti.

Herkesin bu iddiaları tartıştığı günlerde Hataylı HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'ndan memleketinde çektiği bir video geldi.

Hemşehrilerine seslenen Hatimoğulları paylaştığı videoda, "Dezenformasyon haberleri sürekli geliyor. Elbette güvenliğimizi alalım, hırsızlığa karşı önlemlerimizi alalım. Ama yaratılan bu dezenformasyonun nedeni de Antakya, Samandağ'da Defne'de göçü hızlandırmak. Biz göç etmeyeceğiz. Topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Buranın dokusuna uygun yeni yaşam alanları kurmak için azmimizi kaybetmeyelim. Hastası olmayanlar lütfen göç etmesin. Memleketimizi yeniden inşa edelim." dedi.

İşte o video:

GÜNDEM Haberleri

Adana'da köprüye NATO protestosu için pankart asan şahıs gözaltına alındı
Kozan Adliyesi önünde silahlı kavga: 2 kişi yaralandı
Evlilik kredisine başvuran çiftlere eğitim desteği
Mersin-Adana yolundaki kazada can kaybı arttı
Özgür Özel 11 Temmuz’da Adana’ya geliyor