Hulusi Akar son durumu açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 200’ü aşkın rejim hedefinin ağır ateş altına alındığını açıkladı. Akar, Rusya ile koordineye rağmen saldırının gerçekleştiğini ifade ederken, hava saldırısında ambulansların dahi vurulduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı." dedi.

Akar, "Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

RUSYA'YA YALANLAMA

Akar, Rus Savunma Bakanı'nın Türkiye'nin bilgi vermediği iddiasını da yalanlayarak, "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya'nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir."dedi.

"AMBULANSLAR DAHİ VURULMUŞTUR"

Bakan Akar, "İlk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırı devam etmiş, bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur." şeklinde konuştu..

GÜNDEM Haberleri

Tutuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin: “Bu bir siyasi operasyon, dava canlı yayınlansın”
Adana’da Ukraynalı çocuklar için kültür ve eğitim merkezi açıldı
Adanalı işçiye Müjde Ar şoku: “Böyle bir şeyin başıma gelmesi beni çok üzdü”
Adanalı kadın girişimci meyve cipsinde Türkiye’nin gururu oldu
Yumurtalık’ta üretim ve ilçe ihtiyaçları için geniş katılımlı toplantı yapıldı