İçişleri Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin için kuvvetli sağanak uyarısı

Bakanlık, Meteoroloji’den alınan verilere göre yarın öğle saatlerinden itibaren iki ilde kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerde ise kar beklendiğini duyurarak vatandaşları olası risklere karşı uyardı.

İçişleri Bakanlığı, Adana ve Mersin’de etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlara ilişkin önemli bir uyarı yayımladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine yer verilerek, yarın öğle saatlerinden itibaren Adana’nın kuzey ve batı kesimleri ile Mersin genelinde kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağışların 1500–1600 metre rakım üzerindeki bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesinin tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca, ulaşımda aksama, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerinde hortum oluşma riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da anız yakanlara dekar başına 698 lira ceza
Mustafa Nuri Çomu üst üste ikinci kez Türkiye’nin en güçlü 4’üncü genç CEO’su oldu
İSO 500 listesinde Adana’dan 16 sanayi kuruluşu yer aldı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Kararnamesi yayınlandı; Adana’dan kimler gitti, Adana’ya kimler geldi? İşte tüm detaylar!
Adana’da termometreler 36 dereceyi gösterdi